Görele Anadolu Lisesi

Vizyon: Topluma yararlı, yaratıcı ve pozitif düşünen, ve yarattığı değerlerle ülkesini tüm dünyada temsil eden nitelikli bireyler yetiştirmektir.Eğitim bölgemizde devlet okulları içinde lider okul olmak.Veli-öğrenci-öğretmen işbirliği ile geleceğe yön veren, başarıya aç, ulusal ve uluslararası alanda yetiştirdiği öğrencilerle model bir okul olmaktır.

Misyon: Biz Görele Anadolu Lisesi olarak Atatürk İlke ve Devrimleri’ne bağlı, Cumhuriyet ilkelerinden ödün vermeyen, çalışkan, bilgi ve birikimlerini tüm insanlık yararına kullanan, sürekli öğrenen , yeteneklerini ön plana çıkaran , bilgili saygılı yenilikçi özgüveni gelişmiş 21.yy. değişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek bireyleri yetiştirmek için varız.

Başarılar: Okulumuz 1946 yılından beri faaliyet gösteren tarihi bir okuldur.Binlerce yetişmiş mezunu vardır.

Pansiyon Bilgileri: YOK
Saatler: 08:30-15:55
Isınma: Kaloriferli
Yabancı Dil: İngilizce ve Almanca
Servis Bilgisi: İlçe merkezi dışında ikamet eden öğrenciler okulumuza Taşımalı Eğitim kapsamında servislerle ulaşım sağlamaktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: Okulumuz Merkezi Yerleştirme sistemiyle ortaokul not ortalamasına göre öğrenci almaktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu: 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında mezun olan 97 öğrencimizden 47’i bir Yükseköğretim kurumuna yerleşmiştir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: 2024-2023 %49
Sportif Etkinlikler: ERKEK-KIZ KROS TAKIMI İL BİRİNCİLİĞİ, BİREYSEL KIZ KROS TÜRKİYE FİNALİ, HENTBOL KIZ TAKIMI TÜRKİYE YARI FİNALİ, ERKEKLER BİLEK GÜREŞİ İL İKİNCİLİĞİ, KIZLAR BİLEK GÜREŞİ İL DERECELERİ, STRANÇ KIZ-ERKEK İL DERECELERİ
Bilimsel Etkinlikler: TÜBİTAK 4006-A BİLİM FUARLARI, TÜBİTAK BİLİM SÖYLEŞİLERİ, DÜNYA MATEMATİK GÜNÜ MATEMATİK SOKAĞI
Proje Çalışmaları: TÜBİTAK 4006-A BİLİM FUARLARI TÜBİTAK BİLİM SÖYLEŞİLERİ e-Twinning: The Art Of Mathematics Erasmus+ Okul Eğitimi Öğretmen ve Öğrenci Hareketlilikleri Projesi
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: E-Twinning School, Avrupa Kalite Etiketi Ersamus+ Öğretmen ve Öğrenci Okul Eğitimi Akreditasyonu Öğretmen ve Öğrenci Hareketlilikleri
Kontenjan Bilgileri: 2024-2025 Eğitim Öğretim yılı 9.sınıf kontenjanı 68´dir. Toplam 350 öğrenci mevcudu bulunmaktadır.

Telefon - 0 454 513 34 02

WEB - https://goreleanadolulisesi.meb.k12.tr

Adres - SAYFİYE MAHALLESİ ZİYA EFENDİ SOKAK GÖRELE ANADOLU LISESI BLOK NO 21 GÖRELE / GİRESUN

Toplantı Salonu :1
Biyoloji Laboratuvarı :1
Kütüphane Kitap Sayısı :2025
Öğretim Şekli :Tam gün

Yerleşim Yeri - İlçe merkezi.

Ulaşım Görele ilçe merkezinin tam ortasında yer alan okulumuza ilçenin her yerinden yürüyerek ulaşma imkanı vardır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz Görele ilçe merkezindedir. Giresun il merkezine 67 km uzaklıktadır.