OKULUMUZDA 14 MART DÜNYA MATEMATİK GÜNÜ

OKULUMUZDA 14 MART DÜNYA MATEMATİK GÜNÜ

Dünya  Matematik Günü Etkinlikleri Uluslararası Matematik Birliği Tarafından yürütülen bir projedir. Her yıl 14 Mart'ta tüm ülkeler okullarda, müzelerde, kütüphanelerde ve diğer alanlarda hem öğrencilere hem de genel halka yönelik faaliyetler aracılığıyla katılmaya davet edilir. Bu yıl okulumuzda bu etkinliklere katılacaktır.

26.02.2024 719

Görele Anadolu Lisesi Matematik Zümre Öğretmenleri  olarak organize ettiğimiz etkinliklerle Dünya Matematik gününü  okulumuzda kutlayacağız.

İlk etkinliğimiz 04/03/2024 son tarihli  ‘Matematik Her Yerde’ temalı Matematik Fotoğraf Yarışması oldu. Bu yarışmada  Matematik farkındalığını oluşturmak ve Matematiğin hayatımızın her alanında olduğunu göstermek istedik.  Yarışmaya katılan fotoğrafları yine öğrencilerimiz oylayacak ve kazananlara karar verecektir.

İkinci etkinliğimiz 14 mart günü saat 9.00' da açılışını yapacağımız ve okulumuzda düzenleyeceğimiz matematik sergisi olacak. Öğrencilerimizin yıl boyunca yaptığı çalışmaları ve matematiksel oyunları afişleri,materyalleri  sergileyeceğiz.

Aynı gün saat 10.00' da konferans salonumuzda Matematik öğretmenimiz Emre Arda sunumuyla öğrenciler arasında Kahoot Matematik Oyunu etkinliği düzenlenecek ve Dünya Matematik Günü bilgilendirmesi yapılacaktır. Gerekli ayrıntı ve açıklamalar etkinlik gününe kadar okul sitemizden yayınlanacaktır.

 

26-02-202426-02-2024