OKULUMUZ TÜBİTAK BİLİM SÖYLEŞİLERİNDE DE YERİNİ ALDI.

Bilim ve Toplum Başkanlığı tarafından ülkemizde bilim iletişimini artırmayı, toplumumuzda bilim farkındalığını ve bilim okuryazarlığını geliştirmeyi amaçlayan  Bilim Söyleşileri ,alanında uzman bilim insanlarını öğrencilerle bir araya getiren, sunum ve soru-cevap bölümlerinden oluşan etkinliklerdir. Bilim Söyleşilerinde konuşmacılar kendi seçtiği bilimsel bir konuyu öğrencilere açıklamanın yanı sıra dinleyicilerle kariyerini, araştırma konularını, alanındaki yenilikleri ve tartışmaları ilgi uyandıracak bir biçimde kısaca aktarmaya çalışıp öncelikle kendi deneyimlerinden yola çıkarak bilimsel bir kariyerin nasıl şekilleneceği konusunda dinleyenlere örnek rol model oluşturur.

13.10.2023 109

Eğitimde proje tabanlı çalışmayı ve 21.yy becerilerini geliştirmeyi hedefleyen okuLumuz Tübitak Bilim Fuarları, araştırma projelerinin ardından Bilim Söyleşisi düzenlemeye hak kazanmıştır.

13-10-2023