Cumhuriyetimizin 100.Yılında Görele Anadolu Lisesi Birlikte Kodluyor.

Cumhuriyetimizin 100.Yılında Görele Anadolu Lisesi Birlikte Kodluyor.

AB Kod Haftası, kodlama ve dijital okuryazarlığı eğlenceli ve ilgi çekici bir şekilde herkesin ayağına getirmeyi amaçlayan bir taban girişimidir.Bu yıl 7-22 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan etkinliğe bizde Cumhuriyetimizin 100. yılı etkinlikleri kapsamında katılıyoruz.

06.10.2023 122

 Görele Anadolu Lisesinde öğrencilerimizin katılımıyla  code.org sitesinde oluşturulan   ''AI and Machine Learning''adlı kursu tamamlayacaklar.Bu kurs, tablo verileriyle bir makine öğrenimi modeli geliştirmeye yönelik uygulamalı bir giriş niteliğindedir. Öğrenciler bilgisayarların karar vermek için verilerden nasıl öğrendiğini keşfederek,  gerçek dünya verileri etrafında makine öğrenimi projeleri geliştirecekler. Kurs, kişisel olarak alakalı bir sorunu çözmek için bir makine öğrenimi uygulaması tasarlamayla sonuçlanıyor.

   Ayrıca branş öğretmenleri kendi derslerinde Web2.0 araçlarını teşvik etmek amacıyla  derslerini bu araçlarla hazırladıkları etkinliklerle işleyeceklerdir.

 

  Okul Proje Ekibi Cumhuriyetimizin 100. yılına özel Tincercad Auto uygulamasında tasarımlar oluşturacak ve https://scratch.mit.edu/ de oyun hazırlayacaklardır.

06-10-2023